Wgetin ja muiden ihanuuksien asentaminen macOS - puuttuva paketinhallintaohjelmisto HomeBrew

Moni varmasti tietää kuinka paljon macOS:n terminaali muistuttaa Linux-terminaalia, mutta silti tuntuu erittäin etäiseltä verrattuna Linux-terminaaliin. Syynähän on tietenkin paketinhallintaohjelmiston puuttuminen, jolla voisi asentaa kaiken olennaisen (wget, htop, neofetch jne.), jota Apple ei ole lisännyt.
Ongelman voi kuitenkin ratkoa yllättävän yksinkertaisesti. Tähän menee vain viisi (5) minuuttia. Ensiksi tulee mennä sivustolle brew.sh. Täältä saa asennuskoodin, joka tulee ajaa terminaalissa:

Ubuntu wifi:n korjaaminen Mac-asennuksessa

Tämän ohje on nopea HOWTO, jonka avulla Wifin korjaaminen onnistuu helposti.
Jotta saat ajettua nämä komennot joudut ensin jakamaan puhelimestasi Internetin koneellesi ensin. Tämän voi tehdä Wifillä, Bluetoothilla tai johdolla. Komennot ovat seuraavat:
sudo apt-get update;
sudo apt-get upgrade;
sudo apt-get remove --purge bcmwl-kernel-source;
sudo reboot;
sudo apt-get install firmware-b43-installer;
Viimeistely

Tietoturvariski jääkaapissasi [MIELIPIDEKIRJOITUS]

Kävelen asuntoon, välittömästi valot syttyvät ja televisio käynnistyy. Matkalla säädän pakastimen lämpötilaa etänä. Sohvalla löhötessäni painan nappia ja makuuhuoneen valot menevät päälle. Tätä on esineiden Internet. Kaikki on hallittavissa verkon välityksellä. Kuulostaako hienolta? No, sitä se ei ole.

Sijainnin piilottaminen ystäviltä Iphone

Artikkeli käsittelee sitä kuinka IOS 13:sta voi piilottaa oman sijainnin ilman, että ystäväsi näkevät sinun lopettaneesi sijainnin jakamisen.
Suosittelen lämpimästi tapaa yksi, koska voit vastaanottaa Whatsapp-viestejä vielä silloin.
Tapa 1 (helppo):
Mene Asetuksiin > Yksityisys/Privacy > Sijaintipalvelut/Location services > Järjestelmäpalvelut/System services > Laita Find My Iphone pois päältä. Se kysyy salasanaasi, jotenka kirjoita se. Nyt ystäväsi näkevät vain ilmoituksen, että sijaintia ei löytynyt, jos he yrittävät etsiä sinua.
Tapa 2 (vaikea):

Käyttöjärjestelmän sisältävän levyn tyhjentäminen Mac OS Catalina

Macissa Disku Utilityn Erase -toiminto ei ole aina ratkaisu kaikkeen. Usein voi törmätä ongelmaan, jossa USB-tikulle on asennettu käyttöjärjestelmä, mutta levyn Erase-toiminto, ei vain toimi. Tämän voi korjata muutamalla komennolla.
Ensiksi tulee avata terminaali ja kytkeä USB-tikku tietokoneeseen. Seuraavaksi ajetaan komento diskutil list.
/dev/disk2 on ainoa ulkoinen levy ja siten käyttöjärjestelmän sisältävä USB-tikku. Nyt voidaan ajaa komento diskutil zeroDisk /dev/disk2.

CMD:n murtaminen Windowsissa Pythonilla

Tulossa uudempi ohje!!!

CMD:n murtaminen on hyödyllistä tietää varsinkin, jos ylläpitäjä on estänyt sen käytön.

Ensimmäisenä sinulla tulee olla Python asennettuna. Jos sitä ei ole asennettu, asenna se täältä. Seuraavaksi tee tiedosto työpöydälle nimellä cmd.py. Voit avata tiedoston millä tahansa tekstieditorilla. Koodi jonka laitat tiedostoon on alapuolella.

Bash terminaalin kustomointi macOS

Jokainen tietää kuinka laimealta terminaali näyttää oletusarvoisena macOS:ssä. Tämän vuoksi siihen olisi hauska antaa sävyä. Tämän saa tehtyä muutamalla kikalla. Ensinnäkin joudut tarkistamaan ihan alkajaisiksi kai sinä olet käyttämässä Bash-komentotulkkia, sillä Apple yrittää ajaa useita ZSH:n käyttäjiksi. Tämä tarkistus tapahtuu komennolla echo $SHELL. Se tulostaa nykyisen komentotulkin sijainnin. Jos se on /bin/bash, kaikki on hyvin. Mikäli se kuitenkin on jotakin muuta, sen voi vaihtaa nopeasti komennolla chsh -s /bin/bash.

Subscribe to Kaikkitietokoneista RSS