Facebookin massiivinen tietovuoto: 533 miljoonan käyttäjän tiedot netissä

Häkkeröintiin ja erityisesti murrettujen tietokantojen jakoon erikoistuneella RaidForums -sivustolla on ilmestynyt jakoon kutkuttava tietokanta sisältäen 533 miljoonan Facebook-käyttäjän tiedot. Kyseessä on 20% koko Facebookin käyttäjäkunnasta. Keskustelupalstan langassa on lista maista ja niiden käyttäjistä tietokannasssa. Keskustelun nähdäkseen on omistettava tili keskustelualustalle, jonka tekeminen on vaikeaa etenkin nyt, kun palvelin ilmoittaa usean olevansa ylikuormitettu.

Kuitenkaan tilin luomisella ei vielä saa pääsyä käyttäjädataan. Tähän tarvitsee keskustelupalstan sisäisiä krediittejä. Yksi maa maksaa kahdeksan krediittiä (yhden krediitin keskimääräinen hinta on n. 4€).

Suomalaisiakin tietoja löytyy kaapatusta tietokannasta 1,4 miljoonaa. Nähtäväksi jää miten tietoja tullaan käyttämään. Pääpaino on kuitenkin ollut puhelinnumerolla ja siihen kytkeytyvällä identiteetillä, jonka saa selville varastetusta kannasta. Kyberturvallisuuskeskus varoitteleekin riskistä joutua identiteettivarkauden uhriksi.

Alun perin tietokanta oltiin jo saatu vuonna 2019. Tällöin sitä myytiin käyttäjä kerrallaan Telegram-botin avulla.

Oman puhelinnumeron voi tarkistaa https://breach2019.kaikkitietokoneista.net-palvelusta (vain suomalaiset puhelinnumerot).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *